17–19 October 2016: Conference & Tutorials
19–20 October 2016: Training
London, UK
 
Sandringham
9:30 Diving into machine learning through TensorFlow Amy Unruh (Google), Eli Bixby (Google)
14:00 Transitioning to microservices Cassandra Shum (ThoughtWorks), Ryan Oglesby (ThoughtWorks)
Balmoral
9:30 Introduction to ES6 and React Tony Edwards (Netflix)
14:00 Building amazing cross-platform command-line apps in Go ashley mcnamara (Rackspace), Steve Francia (Google)
Buckingham Room
9:30 Transitioning to InnerSource: Increase delivery velocity, enable smooth collaboration, and produce quality software Danese Cooper (NearForm), Cedric Williams (PayPal), Silona Bonewald (Hyperledger)
Hilton Meeting Room 13/16
9:30 Playing chess with companies Simon Wardley (Leading Edge Forum)
7:30 Morning Coffee | Room: King's Suite Foyer
11:00 Morning Break | Room: King's Suite Foyer
15:30 Afternoon Break | Room: King's Suite Foyer
13:00 Lunch | Room: Westminister Suites and Restaurant
9:30-13:00 (3h 30m) Open data & data science Python, Techniques
Diving into machine learning through TensorFlow
Amy Unruh (Google), Eli Bixby (Google)
Amy Unruh and Eli Bixby offer practical, hands-on experience with TensorFlow, an open source library for deep learning. Amy and Eli introduce the basics of TensorFlow, show how to build neural net models with TensorFlow and train them both locally and in the cloud, and explain how to use trained models for prediction. In the process, they'll have some fun with visualization.
14:00-17:30 (3h 30m) Architecture Techniques, Tools
Transitioning to microservices
Cassandra Shum (ThoughtWorks), Ryan Oglesby (ThoughtWorks)
Having an architecture based on services offers many advantages (like scalability and technical flexibility), but it comes with upfront costs and complexity that few companies are in a position to pay. Cassandra Shum and Ryan Oglesby explore the prerequisites for moving into a microservices architecture and provide tips on how to achieve them via engaging exercises.
9:30-13:00 (3h 30m) Architecture HTML/CSS, JavaScript, UX/UI
Introduction to ES6 and React
Tony Edwards (Netflix)
Tony Edwards explores the basics of React and ES6 (ES2015) and demonstrates how to use them to ship awesome code at breakneck speed. By the end of the tutorial, you'll have a demo web app running on Node.js.
14:00-17:30 (3h 30m) The new stuff Emerging languages, Go, Techniques
Building amazing cross-platform command-line apps in Go
ashley mcnamara (Rackspace), Steve Francia (Google)
Ashley McNamara and Steve Francia demonstrate how to create user-friendly command-line interfaces and command suites before walking you through building your own app. By the end of the workshop, you’ll have a working knowledge of Go and your very own functioning CLI app.
9:30-13:00 (3h 30m) Collaboration and community Business
Transitioning to InnerSource: Increase delivery velocity, enable smooth collaboration, and produce quality software
Danese Cooper (NearForm), Cedric Williams (PayPal), Silona Bonewald (Hyperledger)
InnerSource applies the best lessons from open source to proprietary engineering and transforms the cultures that use it. Danese Cooper, Cedric Williams, and Silona Bonewald explain how PayPal and other companies started redesigning their engineering approaches and ended up changing how they work and outline techniques any team can use to build an InnerSource practice in their organization.
14:00-17:30 (3h 30m) Architecture Core programming concepts, JavaScript, Techniques
Data flow architecture with Redux and Angular 2
nir kaufman (Mr.)
This workshop is all about modern SPA architecture, focused on popular architectural design pattern Redux. Redux introduces a unidirectional data-flow and a predictable state container that scales. Through a series of live code examples, Nir Kaufman walks you through a complete flow of a typical application, using Angular2 as the presentation layer.
9:30-17:30 (8h)
Playing chess with companies
Simon Wardley (Leading Edge Forum)
Simon Wardley uses mapping to demonstrate how open source can be effectively used as a competitive weapon, how ecosystems can be built and exploited, how organizations evolve, and how changes such as big data, the cloud, and 3D printing were all highly predictable.
7:30-9:30 (2h)
Break: Morning Coffee
11:00-11:30 (30m)
Break: Morning Break
15:30-16:00 (30m)
Break: Afternoon Break
13:00-14:00 (1h)
Break: Lunch