Velocity 2013 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at Velocity 2013
(schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own Velocity schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, keynotes, and events you want to attend by selecting the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then go to your personal schedule and get your own customized schedule generated.

Ballroom AB
Add Monitoring and Observability to your personal schedule
9:00am Monitoring and Observability Theo Schlossnagle (OmniTI/Circonus)
Add Bring the Noise: Making Effective Use of a Quarter Million Metrics to your personal schedule
11:00am Bring the Noise: Making Effective Use of a Quarter Million Metrics Abe Stanway (Etsy), Jon Cowie (Etsy)
Add Speeding Up Your Mobile HTML5 Experience to your personal schedule
1:30pm Speeding Up Your Mobile HTML5 Experience Maximiliano Firtman (ITMaster Professional Training)
Add A Picture Costs a Thousand Words to your personal schedule
3:30pm A Picture Costs a Thousand Words Guy Podjarny (Snyk)
Ballroom CD
Add Avoiding Performance Regression at Twitter to your personal schedule
9:00am Avoiding Performance Regression at Twitter Marcel Duran (Google Inc.)
Add Bits on the Wire to your personal schedule
11:00am Bits on the Wire Mark Nottingham (Akamai)
Add Choose Your Weapon: A Survey For Different Visualizations Of Performance Data  to your personal schedule
1:30pm Choose Your Weapon: A Survey For Different Visualizations Of Performance Data Patrick Lightbody (New Relic), Bill Kayser (New Relic, Inc.)
Add Hands-on Web Performance Optimization Workshop to your personal schedule
3:30pm Hands-on Web Performance Optimization Workshop Sergey Chernyshev (NY Web Performance Meetup), Andy Davies (NCC Group), Rick Viscomi (YouTube)
Ballroom EF
Add Operations Level Up to your personal schedule
9:00am Operations Level Up Mandi Walls (Chef)
Add Test-Driven Infrastructure with Chef to your personal schedule
11:00am Test-Driven Infrastructure with Chef Seth Vargo (HashiCorp)
Add Using Amazon Web Services for MySQL at Scale to your personal schedule
1:30pm Using Amazon Web Services for MySQL at Scale Laine Campbell (Pythian)
Add Managing PostgreSQL with Ansible in EC2 to your personal schedule
3:30pm Managing PostgreSQL with Ansible in EC2 Jay Edwards (Meangrape, Inc.)
Add Ignite Velocity to your personal schedule
7:30pm Event - Sponsored by Citrix
Room: Mission City Ballroom
Ignite Velocity
7:30am Coffee
Room: DE Foyer
10:30am Morning Break
Room: DE Foyer
3:00pm Afternoon Break
Room: DE Foyer
12:30pm Lunch
Room: Hyatt Hotel
5:00pm Plenary
Room: On Your Own
TBC
Add Poolside Welcome Reception to your personal schedule
5:30pm Event - Sponsored by Akamai
Room: Poolside, Hyatt Hotel
Poolside Welcome Reception
9:00am-10:30am (1h 30m) Operations
Monitoring and Observability
Theo Schlossnagle (OmniTI/Circonus)
11:00am-12:30pm (1h 30m) Operations
Bring the Noise: Making Effective Use of a Quarter Million Metrics
Abe Stanway (Etsy), Jon Cowie (Etsy)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Mobile Performance
Speeding Up Your Mobile HTML5 Experience
Maximiliano Firtman (ITMaster Professional Training)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Mobile Performance
A Picture Costs a Thousand Words
Guy Podjarny (Snyk)
9:00am-10:30am (1h 30m) Web Performance
Avoiding Performance Regression at Twitter
Marcel Duran (Google Inc.)
11:00am-12:30pm (1h 30m) Web Performance
Bits on the Wire
Mark Nottingham (Akamai)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Web Performance
Choose Your Weapon: A Survey For Different Visualizations Of Performance Data
Patrick Lightbody (New Relic), Bill Kayser (New Relic, Inc.)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Web Performance
Hands-on Web Performance Optimization Workshop
Sergey Chernyshev (NY Web Performance Meetup), Andy Davies (NCC Group), Rick Viscomi (YouTube)
9:00am-10:30am (1h 30m) Operations
Operations Level Up
Mandi Walls (Chef)
11:00am-12:30pm (1h 30m) Operations
Test-Driven Infrastructure with Chef
Seth Vargo (HashiCorp)
1:30pm-3:00pm (1h 30m) Operations
Using Amazon Web Services for MySQL at Scale
Laine Campbell (Pythian)
3:30pm-5:00pm (1h 30m) Operations
Managing PostgreSQL with Ansible in EC2
Jay Edwards (Meangrape, Inc.)
7:30pm-9:00pm (1h 30m)
Ignite Velocity
7:30am-9:00am (1h 30m)
Break: Coffee
10:30am-11:00am (30m)
Break: Morning Break
3:00pm-3:30pm (30m)
Break: Afternoon Break
12:30pm-1:30pm (1h)
Break: Lunch
5:00pm-5:05pm (5m)
Plenary
To be confirmed
5:30pm-7:30pm (2h) Event
Poolside Welcome Reception

Sponsors

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Gloria Lombardo at (203) 381-9245 or glombardo@oreilly.com

Media Partner Opportunities

For media partnerships, contact mediapartners@ oreilly.com

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com

Contact Us

View a complete list of Velocity contacts