Strata 2013 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at Strata Conference in Santa Clara 2013 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own Strata schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, keynotes, and events you want to attend by selecting the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then go to your personal schedule and get your own customized schedule generated.

See the list of all events happening onsite, including events on Monday, February 25: Women's Community Meetup, Big Data Camp, and Ignite.

Great America Ballroom J
Add to your personal schedule
9:00am Big Data for Enterprise IT Edd Wilder-James (Silicon Valley Data Science)
Great America Ballroom K
Add to your personal schedule
9:00am Using HBase effectively - What You Need to Know as an Application Developer Jonathan Hsieh (Cloudera, Inc), Himanshu Vashishtha (Cloudera, Inc.)
Add to your personal schedule
1:30pm D3.js tutorial Scott Murray (University of San Francisco), Jerome Cukier (Jerome Cukier)
Ballroom CD
Add to your personal schedule
9:00am Data Driven Business Alistair Croll (Solve For Interesting)
Ballroom E
Add to your personal schedule
9:00am Hadoop Data Warehousing with Hive Dean Wampler (Lightbend)
Add to your personal schedule
1:30pm Think Like a Data Journalist: How the Guardian Turns Data into Stories Every Day Simon Rogers (Guardian), Feilding Cage (Guardian)
Ballroom F
Add to your personal schedule
9:00am Data Wrangling with R Garrett Grolemund (RStudio)
Add to your personal schedule
1:30pm Python for Data Analysis William McKinney (Cloudera)
Add to your personal schedule
6:00pm Plenary
Room: Mission City Ballroom
Strata 2013 Startup Showcase - Sponsored by Google Cloud Platform
Ballroom G
Add to your personal schedule
9:00am An Introduction to the Berkeley Data Analytics Stack (BDAS) Featuring Spark, Spark Streaming, and Shark - Part 1 Ion Stoica (UC Berkeley), Matei Zaharia (Databricks), Reynold Xin (Databricks), Shivaram Venkataraman (UC Berkeley), Andy Konwinski (UC Berkeley), Tathagata Das (Databricks)
Add to your personal schedule
1:30pm Introduction to Apache Hadoop Sarah Sproehnle (Cloudera, Inc.)
Room 204
Add to your personal schedule
9:00am Communicating Data Clearly Naomi Robbins (NBR)
Add to your personal schedule
1:30pm Hands-on with BDAS - Learn Spark, Spark Streaming and Shark via Real Data Analysis - Part 2 Matei Zaharia (Databricks), Reynold Xin (Databricks), Andy Konwinski (UC Berkeley), Tathagata Das (Databricks), Patrick Wendell (Databricks)
Ballroom H
Add to your personal schedule
9:00am Big Data on Amazon Web Services Karan Bhatia (Amazon Web Services), Parviz Deyhim (Amazon Web Services)
Add to your personal schedule
1:30pm Google Cloud for Data Crunchers Ryan Boyd (Google), Michael Manoochehri (Google, Inc.), Julia Ferraioli (Google)
Ballroom AB
Add to your personal schedule
9:00am Just the Basics: Core Data Science Skills with Kaggle’s Top Competitors William Cukierski (Kaggle), Ben Hamner (Kaggle)
Add to your personal schedule
1:30pm Search and Real Time Analytics on Big Data Ryan Tabora (Think Big Analytics), Jason Rutherglen (Datastax)
12:30pm Lunch - Sponsored by MapR Technologies
Room: Santa Clara Ballroom
Add to your personal schedule
5:00pm Plenary
Room: Expo Hall AB
Expo Hall Reception
8:00am Coffee Break - Sponsored by NetApp
Room: Ballroom DE Foyer
9:00am-5:00pm (8h) Enterprise IT
Big Data for Enterprise IT
Edd Wilder-James (Silicon Valley Data Science)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Hadoop in Practice
Using HBase effectively - What You Need to Know as an Application Developer
Jonathan Hsieh (Cloudera, Inc), Himanshu Vashishtha (Cloudera, Inc.)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Design
D3.js tutorial
Scott Murray (University of San Francisco), Jerome Cukier (Jerome Cukier)
9:00am-5:00pm (8h) DDBD
Data Driven Business
Alistair Croll (Solve For Interesting)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Hadoop in Practice
Hadoop Data Warehousing with Hive
Dean Wampler (Lightbend)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Data Science
Think Like a Data Journalist: How the Guardian Turns Data into Stories Every Day
Simon Rogers (Guardian), Feilding Cage (Guardian)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Data Science
Data Wrangling with R
Garrett Grolemund (RStudio)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Data Science
Python for Data Analysis
William McKinney (Cloudera)
6:00pm-8:00pm (2h)
Strata 2013 Startup Showcase - Sponsored by Google Cloud Platform
9:00am-12:30pm (3h 30m) Beyond Hadoop
An Introduction to the Berkeley Data Analytics Stack (BDAS) Featuring Spark, Spark Streaming, and Shark - Part 1
Ion Stoica (UC Berkeley), Matei Zaharia (Databricks), Reynold Xin (Databricks), Shivaram Venkataraman (UC Berkeley), Andy Konwinski (UC Berkeley), Tathagata Das (Databricks)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Data Science
Introduction to Apache Hadoop
Sarah Sproehnle (Cloudera, Inc.)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Design
Communicating Data Clearly
Naomi Robbins (NBR)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Beyond Hadoop
Hands-on with BDAS - Learn Spark, Spark Streaming and Shark via Real Data Analysis - Part 2
Matei Zaharia (Databricks), Reynold Xin (Databricks), Andy Konwinski (UC Berkeley), Tathagata Das (Databricks), Patrick Wendell (Databricks)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Hadoop in Practice
Big Data on Amazon Web Services
Karan Bhatia (Amazon Web Services), Parviz Deyhim (Amazon Web Services)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Beyond Hadoop, Data Science
Google Cloud for Data Crunchers
Ryan Boyd (Google), Michael Manoochehri (Google, Inc.), Julia Ferraioli (Google)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Data Science
Just the Basics: Core Data Science Skills with Kaggle’s Top Competitors
William Cukierski (Kaggle), Ben Hamner (Kaggle)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Beyond Hadoop
Search and Real Time Analytics on Big Data
Ryan Tabora (Think Big Analytics), Jason Rutherglen (Datastax)
12:30pm-1:30pm (1h)
Break: Lunch - Sponsored by MapR Technologies
5:00pm-6:00pm (1h)
Expo Hall Reception
8:00am-9:00am (1h)
Break: Coffee Break - Sponsored by NetApp

Sponsors

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Susan Stewart at sstewart@oreilly.com

Media Partner Opportunities

For information on trade opportunities with O'Reilly conferences contact Kathy Yu at mediapartners
@oreilly.com

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com

Contact Us

View a complete list of Strata contacts