RailsConf Europe 2008 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at RailsConf Europe (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own RailsConf Europe schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, and keynotes you want to attend by clicking on the calendar icon next [calendar icon] to each listing. Then click on "personal schedule" at the top of the page and get your own customized schedule generated.

Rate The Sessions You Attend

To rate the sessions you attend go to any session detail page or topic listing page and click on "Rate this session" just below the session title. If you aren’t already logged into Expectnation, you will be prompted for your email address and password.

Saal Maritim A
Add The Renegade's Guide to Hacking Rails Internals to your personal schedule
8:30 The Renegade's Guide to Hacking Rails Internals Pradeep Elankumaran (Intridea, Inc), Michael Bleigh (Divshot)
Saal Maritim B
Add Better Living Through Resourceful Plugins to your personal schedule
8:30 Better Living Through Resourceful Plugins Ben Scofield (Heroku)
Add Deploying and Monitoring Ruby on Rails to your personal schedule
13:30 Deploying and Monitoring Ruby on Rails Jonathan Weiss (Peritor GmbH), Mathias Meyer (Paperplanes)
Saal Maritim C
Add Accessible Ajax on Rails to your personal schedule
8:30 Accessible Ajax on Rails Jarkko Laine (O'Design), Geoffrey Grosenbach (Ruby on Rails Podcast)
Add Meta-programming Ruby for Fun & Profit to your personal schedule
13:30 Meta-programming Ruby for Fun & Profit Neal Ford (ThoughtWorks), Patrick Farley (ThoughtWorks)
Salon 4
Add Community Code Drive to your personal schedule
10:00 Community Code Drive
Community Code Drive
Add Panel Discussion with DHH and Rails Core Members to your personal schedule
19:00 Plenary
Room: Saal Maritim ABC
Panel Discussion with DHH and Rails Core Members David Heinemeier Hansson (37signals), Michael Koziarski (Koziarski Software Limited), Jeremy Kemper (37signals)
Add Tuesday Birds of a Feather Sessions (BoFs) to your personal schedule
20:30 BoFs
Room: Saal Maritim ABC
Tuesday Birds of a Feather Sessions (BoFs)
8:00 Welcome Coffee
Room: Saal Foyer
12:00 Lunch
Room: Saal Foyer
Add RejectConf to your personal schedule
21:00 Plenary
Room: Pirate Cove
RejectConf
8:30-12:00 (3h 30m) Tutorial
The Renegade's Guide to Hacking Rails Internals
Pradeep Elankumaran (Intridea, Inc), Michael Bleigh (Divshot)
13:30-17:00 (3h 30m) Tutorial
Take the JRuby Challenge: Deploy Your Rails Application with JRuby and Taste the Difference
Nick Sieger (Sun Microsystems, Inc.)
8:30-12:00 (3h 30m) Tutorial
Better Living Through Resourceful Plugins
Ben Scofield (Heroku)
13:30-17:00 (3h 30m) Tutorial
Deploying and Monitoring Ruby on Rails
Jonathan Weiss (Peritor GmbH), Mathias Meyer (Paperplanes)
8:30-12:00 (3h 30m) Tutorial
Accessible Ajax on Rails
Jarkko Laine (O'Design), Geoffrey Grosenbach (Ruby on Rails Podcast)
13:30-17:00 (3h 30m) Tutorial
Meta-programming Ruby for Fun & Profit
Neal Ford (ThoughtWorks), Patrick Farley (ThoughtWorks)
10:00-17:00 (7h) Event
Community Code Drive
19:00-20:00 (1h) Keynote
Panel Discussion with DHH and Rails Core Members
David Heinemeier Hansson (37signals), Michael Koziarski (Koziarski Software Limited), Jeremy Kemper (37signals)
20:30-22:30 (2h) Event
Tuesday Birds of a Feather Sessions (BoFs)
8:00-8:30 (30m)
Break: Welcome Coffee
12:00-13:30 (1h 30m)
Break: Lunch
21:00-23:00 (2h) Event
RejectConf
News and Coverage
co-presented by Ruby Central, Inc. O'Reilly
  • Engine Yard
  • Sun Microsystems
  • Brightbox
  • ELC Technologies
  • T3N

Sponsor Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at RailsConf Europe, contact Yvonne Romaine at yromaine@oreilly.com

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com.

Contact Us

View a complete list of RailsConf Europe Contacts