• Engine Yard
  • LivingSocial
  • VMware
  • Heroku
  • Rackspace Hosting
  • Blue Box Group
  • JetBrains
  • New Relic
  • Percona
  • Pivotal Labs
  • Rails Dog
  • WyeWorks
  • Chargify

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at RailsConf, contact Yvonne Romaine at yromaine@oreilly.com.

Download the RailsConf Sponsor/Exhibitor Prospectus

Contact Us

View a complete list of RailsConf contacts.

RailsConf 2011 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at RailsConf 2011 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own RailsConf schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Ballroom I
Add Rails for Zombies (AKA Intro to Rails - Part 1) to your personal schedule
9:00am Rails for Zombies (AKA Intro to Rails - Part 1) Gregg Pollack (Envy Labs), Eric Allam (Envy Labs), Nathaniel Bibler (Envy Labs), Carlos Souza (Code School), Jacob Swanner (Envy Labs), Tyler Hunt (Envy Labs)
Add Ruby on Rails Tutorial (AKA Intro to Rails - Part 2) to your personal schedule
1:30pm Ruby on Rails Tutorial (AKA Intro to Rails - Part 2) Michael Hartl (Rails Tutorial)
Ballroom II
Add Upgrading Legacy Rails Applications to Rails 3 to your personal schedule
9:00am Upgrading Legacy Rails Applications to Rails 3 Clinton N. Dreisbach (Relevance, Inc.)
Add Building Bulletproof Views to your personal schedule
1:30pm Building Bulletproof Views John Athayde (LivingSocial), Bruce Williams (LivingSocial)
Ballroom III
Add Building Web Apps with HTML5: Beyond the Buzzword to your personal schedule
9:00am Building Web Apps with HTML5: Beyond the Buzzword Mike Subelsky (OtherInbox)
Add Rails Best Practices to your personal schedule
1:30pm Rails Best Practices Gregg Pollack (Envy Labs), Andrew Smith (Envy Labs), Thomas Meeks (Envy Labs), Dray Lacy (Envy Labs), Christopher Green (Envy Labs), Mark Kendall (Envy Labs)
Ballroom IV
Add Refactotum to your personal schedule
9:00am Refactotum Justin Gehtland (Relevance, Inc.), Aaron Bedra (Relevance, Inc.), Chad Humphries (Relevance, Inc.), Jared Pace (Relevance, Inc), Jon Distad (Relevnce), Rob Sanheim (Relevance, Inc.)
Room 345
Add Introduction to Cloud Foundry Workshop to your personal schedule
1:30pm Introduction to Cloud Foundry Workshop Dave McCrory (VMware Inc.), Dekel Tankel (VMware Inc.)
12:30pm Lunch
Room: Hall F
Room 347
Add BohConf - Monday to your personal schedule
9:00am Event
BohConf - Monday
Add BohConf - Monday to your personal schedule
12:30pm Event
BohConf - Monday
5:00pm Dinner
Room: On Your Own
Add Ignite RailsConf to your personal schedule
6:00pm The Sheraton Inner Harbor Hotel
Room: Chesapeake Ballroom - 3rd Level
Ignite RailsConf
8:00am Continental Breakfast
Room: Ballroom Foyer
9:00am-12:30pm (3h 30m) Tutorial
Rails for Zombies (AKA Intro to Rails - Part 1)
Gregg Pollack (Envy Labs), Eric Allam (Envy Labs), Nathaniel Bibler (Envy Labs), Carlos Souza (Code School), Jacob Swanner (Envy Labs), Tyler Hunt (Envy Labs)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Ruby on Rails Tutorial (AKA Intro to Rails - Part 2)
Michael Hartl (Rails Tutorial)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Tutorial
Upgrading Legacy Rails Applications to Rails 3
Clinton N. Dreisbach (Relevance, Inc.)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Building Bulletproof Views
John Athayde (LivingSocial), Bruce Williams (LivingSocial)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Tutorial
Building Web Apps with HTML5: Beyond the Buzzword
Mike Subelsky (OtherInbox)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Rails Best Practices
Gregg Pollack (Envy Labs), Andrew Smith (Envy Labs), Thomas Meeks (Envy Labs), Dray Lacy (Envy Labs), Christopher Green (Envy Labs), Mark Kendall (Envy Labs)
9:00am-5:00pm (8h) Tutorial
Refactotum
Justin Gehtland (Relevance, Inc.), Aaron Bedra (Relevance, Inc.), Chad Humphries (Relevance, Inc.), Jared Pace (Relevance, Inc), Jon Distad (Relevnce), Rob Sanheim (Relevance, Inc.)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Introduction to Cloud Foundry Workshop
Dave McCrory (VMware Inc.), Dekel Tankel (VMware Inc.)
12:30pm-1:30pm (1h)
Break: Lunch
9:00am-10:00am (1h) Event
BohConf - Monday
10:00am-12:30pm (2h 30m) General
Guided Exploration of Compass and SASS
12:30pm-5:00pm (4h 30m) Event
BohConf - Monday
5:00pm-6:00pm (1h)
Break: Dinner
6:00pm-8:00pm (2h) Event
Ignite RailsConf
8:00am-9:00am (1h)
Break: Continental Breakfast