RailsConf 2010 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at RailsConf 2010 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own RailsConf schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Topics

Ballroom I
Add The Rails 3 Ropes Course to your personal schedule
9:00am The Rails 3 Ropes Course Gregg Pollack (Envy Labs), Nathaniel Bibler (Envy Labs), Thomas Meeks (Envy Labs), Jacob Swanner (Envy Labs)
Add Rails 3 Deep Dive to your personal schedule
1:30pm Rails 3 Deep Dive Jeremy McAnally (Arcturo)
Ballroom II
Add Acceptance Testing with Cucumber to your personal schedule
9:00am Acceptance Testing with Cucumber David Chelimsky (DRW Trading), Aslak Hellesøy (Cucumber Limited)
Add Mobile App Development with iPhone/iPad and Rails to your personal schedule
1:30pm Mobile App Development with iPhone/iPad and Rails Mike Clark (The Pragmatic Studio)
Room 307 - 308
Add Avoiding and Fixing Rails AntiPatterns to your personal schedule
9:00am Avoiding and Fixing Rails AntiPatterns Chad Pytel (thoughtbot, inc.), Tammer Saleh (Engine Yard)
Add Get Lean: Slimming Down with Rails to your personal schedule
1:30pm Get Lean: Slimming Down with Rails Marty Haught (Haught Codeworks)
Room 309- 310
Add Git Immersion to your personal schedule
9:00am Git Immersion Jim Weirich (Neo Innovation)
Room 303
Add BohConf to your personal schedule
9:00am Event
BohConf
12:30pm Lunch
Room: Exhibit Hall B
5:00pm Dinner Break
Room: On Your Own
8:00am Continental Breakfast
Room: Ballroom Foyer
Add Birds of a Feather Sessions (BoFs) - Monday to your personal schedule
7:00pm Birds of a Feather
Room: See BoF Schedule for Locations
Birds of a Feather Sessions (BoFs) - Monday
9:00am-12:30pm (3h 30m) Tutorial
The Rails 3 Ropes Course
Gregg Pollack (Envy Labs), Nathaniel Bibler (Envy Labs), Thomas Meeks (Envy Labs), Jacob Swanner (Envy Labs)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Rails 3 Deep Dive
Jeremy McAnally (Arcturo)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Tutorial
Acceptance Testing with Cucumber
David Chelimsky (DRW Trading), Aslak Hellesøy (Cucumber Limited)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Mobile App Development with iPhone/iPad and Rails
Mike Clark (The Pragmatic Studio)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Tutorial
Avoiding and Fixing Rails AntiPatterns
Chad Pytel (thoughtbot, inc.), Tammer Saleh (Engine Yard)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Get Lean: Slimming Down with Rails
Marty Haught (Haught Codeworks)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Tutorial
Git Immersion
Jim Weirich (Neo Innovation)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Contributing to OSS - The 8 Steps for Fixing Other People’s Code
Dr. Nic Williams (Stark & Wayne)
9:00am-9:00pm (12h) Event
BohConf
12:30pm-1:30pm (1h)
Break: Lunch
5:00pm-7:00pm (2h)
Break: Dinner Break
8:00am-9:00am (1h)
Break: Continental Breakfast
7:00pm-10:00pm (3h) Event
Birds of a Feather Sessions (BoFs) - Monday
co-presented by Ruby Central, Inc. O'Reilly
  • Engine Yard
  • Heroku
  • 8th Light
  • Blue Box Group
  • InfoEther
  • JetBrains
  • New Relic
  • Open Hosting
  • Rhomobile
  • WyeWorks
  • Linux Pro Magazine
  • Chargify

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at RailsConf, contact Yvonne Romaine at yromaine@oreilly.com.

Download the RailsConf Sponsor/Exhibitor Prospectus

Media Partner Opportunities

For information on trade opportunities with O'Reilly conferences or contact mediapartners@ oreilly.com

Program Ideas

Send us your suggestions for speakers, topics, and activities to rails-idea@oreilly.com.

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com.

RailsConf Newsletter

To stay abreast of conference news please sign up for the RailsConf newsletter (login required)

Contact Us

View a complete list of RailsConf 2010 contacts.