RailsConf 2009 Schedule Grid

Below are the confirmed and scheduled talks at RailsConf 2009 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon next [calendar icon] to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Topics

Ballroom A
Add JRuby on Rails to your personal schedule
8:30am JRuby on Rails Nick Sieger (Sun Microsystems, Inc.)
Add Testing, Design, and Refactoring to your personal schedule
1:30pm Testing, Design, and Refactoring Jim Weirich (Neo Innovation), Joe O'Brien (EdgeCase, LLC)
Pavilion 2 - 3
Add Running the Show: Configuration Management with Chef to your personal schedule
8:30am Running the Show: Configuration Management with Chef Edd Wilder-James (Silicon Valley Data Science)
Ballroom B
Add A-Z Introduction to Ruby on Rails to your personal schedule
8:30am A-Z Introduction to Ruby on Rails Robert Dempsey (Atlantic Dominion Solutions)
Add A Hat Full of Tricks with Sinatra to your personal schedule
1:30pm A Hat Full of Tricks with Sinatra Blake Mizerany (Heroku)
Pavilion 9 - 10
Add jQuery on Rails to your personal schedule
8:30am jQuery on Rails Yehuda Katz (Tilde Inc)
Add Solving the Riddle of Search: Using Sphinx with Rails to your personal schedule
1:30pm Solving the Riddle of Search: Using Sphinx with Rails Pat Allan (Freelancing Gods)
Pavilion 4
Add Caboose Conf to your personal schedule
8:30am Caboose Conf
7:30am Breakfast
Room: Barron Room
12:00pm Lunch
Room: Barron Room
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
JRuby on Rails
Nick Sieger (Sun Microsystems, Inc.)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Testing, Design, and Refactoring
Jim Weirich (Neo Innovation), Joe O'Brien (EdgeCase, LLC)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Running the Show: Configuration Management with Chef
Edd Wilder-James (Silicon Valley Data Science)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Building Next Generation Web Apps with Rails and SproutCore
Mike Subelsky (OtherInbox)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
A-Z Introduction to Ruby on Rails
Robert Dempsey (Atlantic Dominion Solutions)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
A Hat Full of Tricks with Sinatra
Blake Mizerany (Heroku)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
jQuery on Rails
Yehuda Katz (Tilde Inc)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Solving the Riddle of Search: Using Sphinx with Rails
Pat Allan (Freelancing Gods)
8:30am-5:00pm (8h 30m) Event
Caboose Conf
7:30am-8:30am (1h)
Break: Breakfast
12:00pm-1:30pm (1h 30m)
Break: Lunch
News and Coverage
co-presented by Ruby Central, Inc. O'Reilly
  • Engine Yard
  • Heroku
  • Sun Microsystems
  • Blue Box Group
  • New Relic

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at RailsConf, contact Yvonne Romaine at yromaine@oreilly.com.

Download the RailsConf Sponsor/Exhibitor Prospectus

Media Partner Opportunities

Download the Media & Promotional Partner Brochure (PDF) for information on trade opportunities with O'Reilly conferences or contact mediapartners@ oreilly.com

Program Ideas

Post your suggestions for speakers, topics, and activities on the RailsConf wiki or send an email to rails-idea@oreilly.com.

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com.

Contact Us

View a complete list of RailsConf 2009 contacts.