Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at RailsConf 2008 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own RailsConf schedule using the personal scheduler function. Mark the tutorials, sessions, keynotes, and events you want to attend at RailsConf by clicking on the star next to each listing. Then click on "personal schedule" at the top of the page and get your own customized schedule generated.

Topics

Portland Ballroom 253
Add Refactoring Your Rails Application to your personal schedule
8:30am Morning Tutorial
Refactoring Your Rails Application Zach Dennis (Atomic Object), Drew Colthorp (Atomic Object)
Add CI for the Rails Guy (or Gal) to your personal schedule
1:30pm Afternoon Tutorial
CI for the Rails Guy (or Gal) Chad Woolley (Pivotal Labs)
Portland Ballroom 255
Add Hands-on Rapid Rails Development with Hobo to your personal schedule
8:30am Morning Tutorial
Hands-on Rapid Rails Development with Hobo Tom Locke (HoboCentral), James Garlick (HoboCentral), Scott Bronson (u32)
Add Refactotum: Contributing to Open Source to your personal schedule
1:30pm Afternoon Tutorial
Refactotum: Contributing to Open Source Stuart Halloway (Cognitect), Justin Gehtland (Relevance, Inc.), Jason Rudolph (GitHub), Rob Sanheim (Relevance, Inc.)
E145 - E146
Add Design for Developers - A Hands-On Workshop to your personal schedule
8:30am Morning Tutorial
Design for Developers - A Hands-On Workshop Brian Hogan (NAPCS)
Add Developer Testing Tricks to your personal schedule
1:30pm Afternoon Tutorial
Developer Testing Tricks Brian Takita (Pivotal Labs)
Portland Ballroom 252
Add Meta-programming Ruby for Fun & Profit to your personal schedule
8:30am Morning Tutorial
Meta-programming Ruby for Fun & Profit Neal Ford (ThoughtWorks), Patrick Farley (ThoughtWorks)
Add Powering AIR Applications with Rails to your personal schedule
1:30pm Afternoon Tutorial
Powering AIR Applications with Rails Tony Hillerson (Tack Mobile), Daniel Wanja (Nouvelles Solutions, Inc.)
D135-136
7:30am Continental Breakfast
Room: Exhibit Hall E
12:00pm Lunch
Room: Exhibit Hall E
Add Thursday Birds of a Feather Sessions (BoFs) to your personal schedule
7:30pm Plenary
Room: D135-139, D141, E145-146
Thursday Birds of a Feather Sessions (BoFs)
Add Yoga on Rails (Thursday), sponsored by Intridea to your personal schedule
7:00am Event
Room: Outside Exhibit Hall E
Yoga on Rails (Thursday), sponsored by Intridea
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Refactoring Your Rails Application
Zach Dennis (Atomic Object), Drew Colthorp (Atomic Object)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
CI for the Rails Guy (or Gal)
Chad Woolley (Pivotal Labs)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Hands-on Rapid Rails Development with Hobo
Tom Locke (HoboCentral), James Garlick (HoboCentral), Scott Bronson (u32)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Refactotum: Contributing to Open Source
Stuart Halloway (Cognitect), Justin Gehtland (Relevance, Inc.), Jason Rudolph (GitHub), Rob Sanheim (Relevance, Inc.)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Design for Developers - A Hands-On Workshop
Brian Hogan (NAPCS)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Developer Testing Tricks
Brian Takita (Pivotal Labs)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Tutorial
Meta-programming Ruby for Fun & Profit
Neal Ford (ThoughtWorks), Patrick Farley (ThoughtWorks)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial
Powering AIR Applications with Rails
Tony Hillerson (Tack Mobile), Daniel Wanja (Nouvelles Solutions, Inc.)
10:00am-5:00pm (7h) Event
Community Project Code-Drive
7:30am-8:30am (1h)
Break: Continental Breakfast
12:00pm-1:30pm (1h 30m)
Break: Lunch
7:30pm-9:30pm (2h) Event
Thursday Birds of a Feather Sessions (BoFs)
7:00am-7:45am (45m) Event
Yoga on Rails (Thursday), sponsored by Intridea
News and Coverage
co-presented by Ruby Central, Inc. O'Reilly
  • Engine Yard
  • Sun Microsystems
  • FiveRuns
  • GotThingsDone
  • Heroku
  • ThoughtWorks
  • Atlantic Dominion Solutions
  • Blue Box Group
  • CodeGear
  • E-xact
  • ELC Technologies
  • EnterpriseDB
  • GemStone Systems
  • Intridea
  • Morph Labs
  • RightScale
  • TechRepublic

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at RailsConf, contact Yvonne Romaine.

Download the RailsConf Sponsor/Exhibitor Prospectus

Media and Promotional Opportunities

Download the Media & Promotional Partner Brochure (PDF) for more information on trade opportunities with O'Reilly conferences, or contact mediapartners@ oreilly.com.

Program Ideas

Post your suggestions for speakers, topics, and activities on the RailsConf wiki or send an email to rails-idea@oreilly.com.

Press and Media

For media-related inquiries, contact confpr@oreilly.com.

Contact Us

View a complete list of RailsConf 2008 contacts.