Sponsors
  • Intel
  • Microsoft
  • Google
  • Sun Microsystems
  • BT
  • IBM
  • Yahoo! Inc.
  • Zimbra
  • Atlassian Software Systems
  • Disney
  • EnterpriseDB
  • Etelos
  • Ingres
  • JasperSoft
  • Kablink
  • Linagora
  • MindTouch
  • Mozilla Corporation
  • Novell, Inc.
  • Open Invention Network
  • OpSource
  • RightScale
  • Silicon Mechanics
  • Tenth Planet
  • Ticketmaster
  • Voiceroute
  • White Oak Technologies, Inc.
  • XAware
  • ZDNet

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Sharon Cordesse at scordesse@oreilly.com.

Media Partner Opportunities

Download the Media & Promotional Partner Brochure (PDF) for more information on trade opportunities with O'Reilly conferences, or contact mediapartners@oreilly.com.

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com.

OSCON Newsletter

To stay abreast of conference news and to receive email notification when registration opens, please sign up for the OSCON newsletter (login required).

Contact Us

View a complete list of OSCON 2008 Contacts

OSCON 2008 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at OSCON (schedule subject to change).

Portland 251
Add Secrets of JavaScript Libraries to your personal schedule
8:30am tutorial
Secrets of JavaScript Libraries John Resig (Mozilla Corporation)
Add Creating Location-aware Web 2.0 Applications on an Open Source Geospatial Platform to your personal schedule
1:30pm tutorial
Creating Location-aware Web 2.0 Applications on an Open Source Geospatial Platform Neal Niemiec (Autodesk, Inc), Dave McIlhagga (DM Solutions Group), Geoff Zeiss (Autodesk, Inc.)
Portland 252
Add Perl Worst Practices to your personal schedule
8:30am tutorial
Perl Worst Practices Damian Conway (Thoughtstream)
Add TCP/IP Troubleshooting for System Administrators to your personal schedule
1:30pm tutorial
TCP/IP Troubleshooting for System Administrators Darren Hoch (StrongMail Systems)
Portland 255
Add An Open Source Startup in Three Hours to your personal schedule
8:30am tutorial
An Open Source Startup in Three Hours Gavin Doughtie (Google), Andrew Hyde (TechStars)
Add People for Geeks to your personal schedule
1:30pm People for Geeks Michael Schwern (eval Empire), Selena Deckelmann (PostgreSQL), Brian Fitzpatrick (Tock), Ben Collins-Sussman (Google, Inc.), Andy Lester (petdance.com), Kirrily Robert (Freebase.com)
D136
Add Ubiquitous Multithreading for a Multicore World   to your personal schedule
8:30am tutorial
Ubiquitous Multithreading for a Multicore World Arch Robison (Intel), Robert Reed (Intel)
Add Hack This App! PHP Security Workshop to your personal schedule
1:30pm tutorial
Hack This App! PHP Security Workshop Damien Seguy (Nexen Services)
D135
Add Eclipse and the Parallel Tools Platform to your personal schedule
8:30am tutorial
Eclipse and the Parallel Tools Platform Beth Tibbitts (IBM ), Greg Watson (IBM Research)
Add Porting to Python 3.0 to your personal schedule
1:30pm tutorial
Porting to Python 3.0 Anthony Baxter (Google/Python Software Foundation)
Portland 256
Add PHP: Architecture, Scalability, and Security to your personal schedule
8:30am tutorial
PHP: Architecture, Scalability, and Security Rasmus Lerdorf (Etsy)
Add Practical Erlang Programming to your personal schedule
1:30pm tutorial
Practical Erlang Programming Francesco Cesarini (Erlang Solutions Ltd)
D137/138
Add Advanced wxPython Nuts and Bolts to your personal schedule
8:30am tutorial
Advanced wxPython Nuts and Bolts Robin Dunn (wxPROs/UNMC)
Add Catalyst: 21st Century Perl Web Development to your personal schedule
1:30pm tutorial
Catalyst: 21st Century Perl Web Development Matt Trout (Shadowcat Systems Limited)
D139/140
Add An Introduction to Actors for Performance, Scalability, and Resilience to your personal schedule
1:30pm tutorial
An Introduction to Actors for Performance, Scalability, and Resilience Steven Parkes (smparkes.net llc)
E143/144
Add Hacking the Neuros Set-Top Box to your personal schedule
8:30am tutorial
Hacking the Neuros Set-Top Box Joe Born (Neuros Technology Intl, LLC)
Add Real Time 3D on the Web with Open Source to your personal schedule
1:30pm tutorial
Real Time 3D on the Web with Open Source Matthew Edwards (Entrepreneur)
E145
Add CANCELLED: Intel Open Moblin Developer Camp  to your personal schedule
9:00am Moblin Developer Camp (sponsored by Intel)
CANCELLED: Intel Open Moblin Developer Camp
7:00am Breakfast
Room: Expo Hall
10:00am Break
Room: Expo Hall
12:00pm Lunch
Room: Expo Hall
3:00pm Break
Room: Expo Hall
Add Keynote to your personal schedule
7:30pm Tuesday Evening Extravagana
Room: Portland Ballroom
Keynote Mark R. Shuttleworth (Canonical Ltd.)
Add Python Foundation Presents the Annual Frank Willison Award to your personal schedule
7:55pm Tuesday Evening Extravagana (cont'd)
Room: Portland Ballroom
Python Foundation Presents the Annual Frank Willison Award
Add Google O'Reilly Open Source Awards to your personal schedule
8:05pm Plenary
Room: Portland Ballroom
Google O'Reilly Open Source Awards
Add Exceptional Software Explained: Embrace Error to your personal schedule
8:20pm Tuesday Evening Extravaganza (cont'd)
Room: Portland Ballroom
Exceptional Software Explained: Embrace Error Robert "r0ml" Lefkowitz (Warby Parker)
Add White Camel Awards to your personal schedule
8:50pm Plenary
Room: Portland Ballroom
White Camel Awards
8:30am-12:00pm (3h 30m) Programming, Tutorial, Web Applications
Secrets of JavaScript Libraries
John Resig (Mozilla Corporation)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Databases, Tutorial, Web Applications
Creating Location-aware Web 2.0 Applications on an Open Source Geospatial Platform
Neal Niemiec (Autodesk, Inc), Dave McIlhagga (DM Solutions Group), Geoff Zeiss (Autodesk, Inc.)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Perl, Tutorial
Perl Worst Practices
Damian Conway (Thoughtstream)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Administration, Linux, Tutorial
TCP/IP Troubleshooting for System Administrators
Darren Hoch (StrongMail Systems)
8:30am-12:00pm (3h 30m) People, Programming, Tutorial, Web Applications
An Open Source Startup in Three Hours
Gavin Doughtie (Google), Andrew Hyde (TechStars)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) People, Tutorial
People for Geeks
Michael Schwern (eval Empire), Selena Deckelmann (PostgreSQL), Brian Fitzpatrick (Tock), Ben Collins-Sussman (Google, Inc.), Andy Lester (petdance.com), Kirrily Robert (Freebase.com)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Emerging Topics, Tutorial
Ubiquitous Multithreading for a Multicore World
Arch Robison (Intel), Robert Reed (Intel)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) PHP, Tutorial
Hack This App! PHP Security Workshop
Damien Seguy (Nexen Services)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Programming, Tutorial
Eclipse and the Parallel Tools Platform
Beth Tibbitts (IBM ), Greg Watson (IBM Research)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Python, Tutorial
Porting to Python 3.0
Anthony Baxter (Google/Python Software Foundation)
8:30am-12:00pm (3h 30m) PHP, Tutorial
PHP: Architecture, Scalability, and Security
Rasmus Lerdorf (Etsy)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Emerging Topics, Programming, Tutorial
Practical Erlang Programming
Francesco Cesarini (Erlang Solutions Ltd)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Python, Tutorial
Advanced wxPython Nuts and Bolts
Robin Dunn (wxPROs/UNMC)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Databases, Perl, Tutorial, Web Applications
Catalyst: 21st Century Perl Web Development
Matt Trout (Shadowcat Systems Limited)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Programming, Tutorial
How to Improve Quality and Security Automatically in Your Open Source Projects with Static Analysis
David Maxwell (Coverity, Inc.)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Programming, Tutorial
An Introduction to Actors for Performance, Scalability, and Resilience
Steven Parkes (smparkes.net llc)
8:30am-12:00pm (3h 30m) Emerging Topics, Tutorial
Hacking the Neuros Set-Top Box
Joe Born (Neuros Technology Intl, LLC)
1:30pm-5:00pm (3h 30m) Tutorial, Web Applications
Real Time 3D on the Web with Open Source
Matthew Edwards (Entrepreneur)
9:00am-5:00pm (8h) Event
CANCELLED: Intel Open Moblin Developer Camp
7:00am-8:30am (1h 30m)
Break: Breakfast
10:00am-10:30am (30m)
Break
12:00pm-1:30pm (1h 30m)
Break: Lunch
3:00pm-3:30pm (30m)
Break
7:30pm-7:55pm (25m) Keynote
Keynote
Mark R. Shuttleworth (Canonical Ltd.)
7:55pm-8:05pm (10m) Event
Python Foundation Presents the Annual Frank Willison Award
8:05pm-8:20pm (15m) Event, Keynote
Google O'Reilly Open Source Awards
8:20pm-8:50pm (30m) Keynote
Exceptional Software Explained: Embrace Error
Robert "r0ml" Lefkowitz (Warby Parker)
8:50pm-9:00pm (10m) Event, Keynote
White Camel Awards
9:00pm-10:00pm (1h) Keynote
Temporally Quaquaversal Virtual Nanomachine Programming In Multiple Topologically Connected Quantum-Relativistic Parallel Timespaces...Made Easy!
Damian Conway (Thoughtstream)
OSCON 2008