Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at MySQL Conference & Expo 2008 (schedule subject to change).

Ballroom A
Add MySQL Workbench. The Ultimate Guide to DBA Productivity: Writing Plugins and Scripts to your personal schedule
9:00am Tutorial 1
MySQL Workbench. The Ultimate Guide to DBA Productivity: Writing Plugins and Scripts Vladimir Kolesnikov (Primebase Technologies)
Add Writing MySQL UDFs  to your personal schedule
2:00pm Tutorial 9
Writing MySQL UDFs Roland Bouman (XCDSQL Solutions / Strukton Rail)
Ballroom B
Add Advanced Stored Procedures to your personal schedule
9:00am Tutorial 2
Advanced Stored Procedures Mariella Di Giacomo (The Hive)
Add Memcached and MySQL: Everything You Need To Know to your personal schedule
2:00pm Memcached and MySQL: Everything You Need To Know Brian Aker (MySQL), Alan Kasindorf (Six Apart)
Ballroom C
Add MySQL Cluster Tutorial (full day) to your personal schedule
9:00am Tutorial 3
MySQL Cluster Tutorial (full day) Stewart Smith (Percona)
Ballroom D
Add MySQL Proxy: The Complete Tutorial (full day) to your personal schedule
9:00am Tutorial 4
MySQL Proxy: The Complete Tutorial (full day) Giuseppe Maxia (Continuent), Jan Kneschke (MySQL)
Ballroom F
Add Building Scalable & High Performance Datamarts with MySQL to your personal schedule
9:00am Tutorial 6
Building Scalable & High Performance Datamarts with MySQL Tangirala Sarma (DW/BI Architect)
2:00pm TBC
Ballroom G
9:00am Tutorial 7
TBC
Add Real World Web: Performance & Scalability, MySQL Edition to your personal schedule
2:00pm Real World Web: Performance & Scalability, MySQL Edition Ask Bjørn Hansen (Develooper)
Ballroom H
Add MySQL Replication Tutorial to your personal schedule
9:00am Tutorial 8
MySQL Replication Tutorial Lars Thalmann (Oracle), Mats Kindahl (MySQL)
2:00pm TBC
Ballroom E
Add All Bases Covered: A Hands-on Introduction to High-availability MySQL and DRBD to your personal schedule
9:00am Tutorial 5
All Bases Covered: A Hands-on Introduction to High-availability MySQL and DRBD Florian Haas (LINBIT Information Technologies GmbH), Philipp Reisner (LINBIT Information Technologies GmbH)
Add SQL Antipatterns to your personal schedule
2:00pm SQL Antipatterns Bill Karwin (Karwin Software Solutions)
8:00am Continental Breakfast
Room: Mezzanine
12:30pm Lunch
Room: Pool Area
Add Partner Seminar: Grow your Business with MySQL Enterprise to your personal schedule
4:00pm Partner Seminar: Grow your Business with MySQL Enterprise
Room: Santa Clara Ballroom
Add MySQL Partner Meeting  to your personal schedule
5:30pm Plenary
Room: Santa Clara Ballroom
MySQL Partner Meeting
9:00am-12:30pm (3h 30m) .NET/Windows, Architecture and Technology, Data Warehousing and Business Intelligence, Security and Database Administration, Tutorial
MySQL Workbench. The Ultimate Guide to DBA Productivity: Writing Plugins and Scripts
Vladimir Kolesnikov (Primebase Technologies)
2:00pm-5:30pm (3h 30m) Architecture and Technology, General, LAMP, PHP and MySQL, Tutorial
Writing MySQL UDFs
Roland Bouman (XCDSQL Solutions / Strukton Rail)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Data Warehousing and Business Intelligence, General, Security and Database Administration, Tutorial
Advanced Stored Procedures
Mariella Di Giacomo (The Hive)
2:00pm-5:30pm (3h 30m) Architecture and Technology, Performance Tuning and Benchmarks, Storage Engine Development and Optimization, Tutorial
Memcached and MySQL: Everything You Need To Know
Brian Aker (MySQL), Alan Kasindorf (Six Apart)
9:00am-5:30pm (8h 30m) MySQL Cluster and High Availability, Tutorial
MySQL Cluster Tutorial (full day)
Stewart Smith (Percona)
9:00am-5:30pm (8h 30m) Replication and Scale-Out, Tutorial, Web 2.0, Ajax, and Emerging Technologies
MySQL Proxy: The Complete Tutorial (full day)
Giuseppe Maxia (Continuent), Jan Kneschke (MySQL)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Data Warehousing and Business Intelligence, Tutorial
Building Scalable & High Performance Datamarts with MySQL
Tangirala Sarma (DW/BI Architect)
2:00pm-5:30pm (3h 30m)
Session
To be confirmed
9:00am-12:30pm (3h 30m)
Session: Tutorial 7
To be confirmed
2:00pm-5:30pm (3h 30m) Architecture and Technology, Performance Tuning and Benchmarks, Replication and Scale-Out, Tutorial, Web 2.0, Ajax, and Emerging Technologies
Real World Web: Performance & Scalability, MySQL Edition
Ask Bjørn Hansen (Develooper)
9:00am-12:30pm (3h 30m) Replication and Scale-Out, Tutorial
MySQL Replication Tutorial
Lars Thalmann (Oracle), Mats Kindahl (MySQL)
2:00pm-5:30pm (3h 30m)
Session
To be confirmed
9:00am-12:30pm (3h 30m) Architecture and Technology, MySQL Cluster and High Availability, Tutorial
All Bases Covered: A Hands-on Introduction to High-availability MySQL and DRBD
Florian Haas (LINBIT Information Technologies GmbH), Philipp Reisner (LINBIT Information Technologies GmbH)
2:00pm-5:30pm (3h 30m) Architecture and Technology, General, Performance Tuning and Benchmarks, Tutorial
SQL Antipatterns
Bill Karwin (Karwin Software Solutions)
8:00am-9:00am (1h)
Break: Continental Breakfast
12:30pm-2:00pm (1h 30m)
Break: Lunch
4:00pm-5:15pm (1h 15m) Event
Break: Partner Seminar: Grow your Business with MySQL Enterprise
Join us for this 90 minute Seminar on how MySQL Enterprise can help you strengthen your position as a trusted adviser and drive revenue.
5:30pm-7:30pm (2h) Event
MySQL Partner Meeting
Sponsors
  • Kickfire
  • Zmanda, Inc.
  • Continuent
  • EDS
  • JasperSoft
  • Sun Microsystems
  • Symantec Anti-Virus Software
  • XAware
  • Data Direct Technologies
  • Dolphin Interconnect Solutions
  • Hewlett Packard
  • Infobright, Inc
  • Linagora
  • Microsoft
  • OpSource
  • Oracle
  • Pentaho
  • R1Soft
  • Red Hat
  • Ticketmaster
  • TechRepublic

Contact Us

View a complete list of MySQL contacts.